Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Vaak gestelde vragen

Vragen over auteurs, boeken en standhouders

Het programma komt 8 oktober online.

Ja, dat kan. Je moet je boek(en) wel meteen bij aankomst aanmelden aan de Infobalies in Inkomhal 1 of 2. Je krijgt dan een bewijsje dat ze van thuis zijn meegebracht (zo weet de security bij eventuele controle bij het buitengaan dat het meegebrachte boeken zijn).

Ja, er zijn verschillende stands die boeken in andere talen aanbieden, voornamelijk Engels en Frans. Eén stand is volledige gericht op Engelse boeken, nl Sterling Books. De stand van de Foire du Livre de Bruxelles is volledig gericht op Franstalige boeken.

Vragen over tickets

Indien je na betaling je online ticket diezelfde dag nog niet ontvangen hebt, stuur dan best een mail naar info@tickoweb.be. Maar kijk zeker ook eerst in je spambox.

Ja, je kan je online tickets hier bestellen: https://boekenbeurs.tickoweb.be/selection.

Breng in dat geval een officieel attest mee van je inschrijving aan de hogeschool en toon dit aan de kassa.

Nee, dat is niet mogelijk.

Praktische vragen

Rugzakken en grote handtassen geef je af aan de vestiaire tegen betaling. 

Er zijn 2 grote cateringstanden, eentje in hal 4 en eentje in hal 1. Daar worden verschillende drankjes, belegde broodjes, salades, pasta’s, en enkele Aziatische gerechten aangeboden, alsook desserten en pannenkoeken. Er zijn ook 2 restaurants: Charlie’s Burgers en Brasserie Marie & Luigi.

 

Voor de locaties kan je via de website het grondplan raadplegen.

 

Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te brengen.

In beide inkomhallen is er een vestiaire waar je tegen betaling jassen en andere spullen kunt achterlaten.

In de 'voortuin' van Antwerp Expo (aan de Jan Van Rijswijcklaan) kun je je fiets stallen in een fietsenstalling. Volg vanaf Berchem station het veilige en groene Ringfietspad langs de buitenkant van de Ring of neem het fietspad langs de Singel. Klik hier voor kaarten en routes

Melkjes en babyvoeding kunnen opgewarmd worden in Brasserie Marie & Luigi in inkom 1. Hier staat een microgolfoven ter hoogte van de kassa’s. Pampers vervangen: dit kan in alle toiletten behalve die in inkomhal 2.

Nee, er is geen kinderopvang op de Boekenbeurs.

Ja, de Boekenbeurs heeft de nodige voorzieningen voor mensen in een rolstoel: lees hier alles over toegankelijkheid

Ben je nog op de Boekenbeurs, meld het verlies dan bij het Boekenbeurssecretariaat in inkom 2. Alle gevonden voorwerpen worden daar verzameld.

Ben je al weg? Stuur een mail naar info@boek.be. Omschrijf uw verloren object a.u.b. zo nauwkeurig mogelijk! (waar verloren, grootte, kleur, speciale kenmerken, etc) en vermeld uw naam en telefoonnummer.

Spreek met je gezelschap een duidelijk ontmoetingspunt af, bv. Ingang 1 of 2, een cafetaria of een bepaalde stand. Is een persoon zoekgeraakt, maak er meteen melding van bij het Boekenbeurssecretariaat in inkom 2. Onthoud de plek waar je de persoon voor het laatst zag.

Vooral op de late namiddagen tijdens schooldagen is het erg aangenaam om de Boekenbeurs te bezoeken. Ook de zaterdagochtenden en de nocturnes zijn een aanrader.

 

  • Tickets zijn cash betaalbaar of met Bancontact, niet met kredietkaarten. 
  • Bij de meeste standhouders kun je je aankopen met Bancontact betalen.
  • Fintro stelt 2 geldautomaten ter beschikking: één in Hal 2 en één in Hal 4.

Nee, huisdieren zijn niet toegelaten. Alleen erkende assistentiehonden mogen mee binnen als begeleiding van een mindervalide. Deze honden moeten duidelijk herkenbaar zijn (jasje, beugel of speciale riem). De organisator kan de eigenaar van de assistentiehond vragen om een attest voor te leggen. Deze regel geldt ook voor assistentiehonden in opleiding.

Vragen over bereikbaarheid

Nee, Park & Ride is niet inbegrepen in een gewoon toegangskaart voor de Boekenbeurs. Als je op een Park&Ride parkeert en vervolgens de tram neemt, koop je best vooraf online of in een Lijnwinkel een combibiljet. 

Aan het einde van de Vogelzanglaan (richting Antwerp Expo) zijn er een beperkt aantal vakken voorzien om de bezoekers te laten uitstappen. De bus zelf parkeert in de buurt.

Info over parkeermogelijkheden vind je hier. Wij raden je echter aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De parkeerplaatsen in de buurt van de Boekenbeurs zijn bijna allemaal betalend.