Boekenbeurs 2018

Pandora Publishers/Artus uitgevers

Pandora Publishers en Artus uitgevers bundelen hun krachten op gebied van kunst, geschiedenis en het (lokale - lees dialect) woord. De geschiedenis en rijkdom van de Antwerpse taal is in tal van publicaties terug te vinden, evenals de aandacht voor het lokale entertainment. Ook het Antwerpse stadsbeeld in beeld brengen heeft een bijzondere plek in het aanbod. Anderzijds is er aandacht voor de 'schone kunsten', zowel op architecturaal gebied als voor de schilderkunst. Losstaande uitgaven zoals o.m. 'Schoonselhof - het Antwerpse Pére Lachaise', Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree - beschrijft de mens in al zijn kwetsbaarheid - zijn een mooie aanvulling van beide fondsen.

Het aanbod op de stand wordt aangevuld met de misdaadreeks van auteur Ludo Geluykens, die in zijn boeken het speurdersduo Somers en De Winter de misdaad laat bestrijden. De boeken zijn uitgegeven door Leesgenot uitgeverij.

De golfmoorden.

De golfmoorden is de negende politiethriller in de reeks ‘Somers en De Winter’. Bart Swinkels en zijn vrouw Irma gaan oefenen op het golfterrein van Bossenstein in Broechem. Bij de afslag van Bart gaat de bal helemaal de verkeerde richting uit en komt terecht onder de bomen naast de haag. Tijdens de zoektocht naar de bal vinden ze tussen de bladeren het lijk van Ivo Schaessens, een zelfstandige schilder en behanger uit Lier. Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter moeten in het golfmilieu op zoek naar de moordenaar. Somers, die sinds kort ook golf speelt, kan via zijn golfvrienden nuttige informatie bekomen om de zaak op te lossen. Tijdens hun onderzoek blijken op de golfterreinen van Edegem en Ranst dingen te gebeuren die niets met golf te maken hebben.

 

 

Programma

zondag 28 oktober

maandag 29 oktober

dinsdag 30 oktober

woensdag 31 oktober

donderdag 1 november