Boekenbeurs 2018

Libelle Boekinzamelactie

Voor het tweede jaar op rij organiseert Libelle samen met Kind en Gezin een inzamelactie van kinderboeken voor kwetsbare gezinnen. Deze keer pakken we het nóg groter aan en kan Vlaanderen massaal kinderboeken doneren op de Boekenbeurs, in de Kringwinkel én op de Libelle Winterfair. Dieter Coppens is ambassadeur van de actie.

 

In Vlaanderen groeien vandaag meer dan 130.000 kinderen op in kansarmoede. 1 kind op de 8 krijgt dus niet de kansen die het verdient om zichzelf te ontwikkelen. Wat kan helpen om deze kinderen
meer groeikansen te geven? Hen laten lezen, zegt jeugdpsychiater en voorzitter van het Kinderarmoedefonds Peter Adriaenssens. “Door kinderen voor te lezen, breng je taal aan. En wie een bredere woordenschat heeft, kan zich beter uitdrukken, krijgt meer zelfvertrouwen én kracht om die vaak vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.”

 

Libelle organiseerde vorig jaar al een grote Kinderboekenactie, waarbij heel Vlaanderen wordt gemobiliseerd om kinderboeken (voor 0 tot 6 jaar) mee te brengen naar de Boekenbeurs in Antwerpen – of er ter plaatse eentje te kopen – en ze daar te deponeren in de reusachtige boekenkast op de Libelle-stand. Nieuw dit jaar is dat mensen ook boeken kunnen afleveren in een Kringwinkel in hun buurt. En ook op de Libelle Winterfair is iedereen welkom met boeken.

 

Libelle zorgt er dan samen met Kind en Gezin, Iedereen Leest, De Kringwinkel en boek.be – die de actie mee ondersteunen – voor dat de boeken bij de juiste gezinnen terechtkomen.

 

Omdat elk kind een verhaal én een toekomst verdient.