Boekenbeurs 2018
Standactiviteit

Van kookblog naar kookboek (lezing)

Onder het motto ‘Reinvent yourself‘ begeleidt de 23-jarige Nora Ed-Daoui jongeren om zichzelf te herontdekken op basis van hun talent.
Ze richtte daarvoor samen met Naoual Saddiki de organisatie Renescitia op, een hint naar de Renaissance, de periode in het teken van de hergeboorte van de klassieke kunst. Jongeren die iets willen doen met hun talent of steun zoeken om een idee te realiseren kunnen bij Renescitia terecht voor een persoonlijke one-on-one coaching. Momenteel begeleidt Nora Shanice Wanjiku in een traject om een kookboek uit te brengen. Shanice getuigt over de ondersteuning die ze kreeg bij Renescitia tijdens het schrijfproces en de komende stappen van haar boek.

Nora Ed-Daoui was redactrice voor Kif Kif, slam poet op Zomerfabriek en performer voor het Contact Theatre in Manchester waar ze een veelzijdigheid  aan artistieke ervaringen opliep, zowel in binnen- als buitenland. Nu is ze talent manager bij Renescitia en Innovative marketing manager bij Duval Union. Die ervaringen samen laten toe om jongeren creatief bij te staan en hen daarbij de nodige skills te bezorgen om zichzelf in the picture te zetten.

Shanice Wanjiku is al van kinds af aan gepassioneerd door voeding. Ze werd gecoacht door Renescitia om haar eigen foodblog ‘Food Ideal’ te beginnen. Vervolgens stroomde ze door naar Versiety media waar ze aan de slag ging als schrijfster en haar schrijftalent verder ontplooide. Daarnaast wordt ze opgeleid tot professionele kok bij de Seaweedchef: Donald Deschagt. Het is haar droom om een kookboek uit te brengen.

Deze lezing is onderdeel van het uitgebreide programma in Het Schrijfsalon op de Boekenbeurs. Schrijf je in voor deze lezing en ontdek het volledige programma van het Schrijfsalon.