Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Weg van het piekeren - Filip Raes

5 november 13u15

Uitgeverij Lannoo

Piekeren is geen pretje. Het brengt allerlei ellende met zich mee, en kan zelfs uitmonden in een angststoornis of depressie. Toch ben je er midden in een piekerbui vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.

In Weg van het piekeren beschrijft Filip Raes hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen. Dit boek vertelt in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

Weg van het piekeren

Weg van het piekeren

Filip Raes

ISBN: 9789401472159

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Genre: psychologie algemeen, Mens en Maatschappij, Psychologie mens en maatschappij algemeen, Mens en Maatschappij, Samenleving