Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
interview

Verzachtende omstandigheden - José Masschelin

8 november 18U30

Standaard Uitgeverij

Soms haalt het leven rare, wrede capriolen met je uit. Eén keer met de ogen knipperen, en niets is meer zoals voorheen. Soms komen mensen zonder dat ze dat zelf hebben gewild, gezocht of verdiend in de gerechtelijke molen terecht, en komen daar eigenlijk nooit echt meer uit. Ze zijn outcasts geworden, tegen wil en dank.
In Verzachtende omstandigheden put José Masschelin uit zijn rijk gevulde verleden als gerechtsjournalist en vertelt over de achtergronden van die outcasts. Hun wedervaren schrijft hij op met mededogen en deernis, en met altijd in gedachten: dat had mij misschien ook kunnen overkomen. De twintig verhalen raken je niet alleen in je hart en je buik, ze zetten je ook aan het denken over de soms vlugge
en harde oordelen die we vaak vellen en over de schandpaal van sociale media waaraan we zo graag mensen nagelen. Elk verhaal is inherent ook een pleidooi voor het respecteren van de basisregels (vermoeden van onschuld tot het tegendeel bewezen is, bijvoorbeeld) van onze democratische rechtsstaat, wars van alle modegrillen en hypes.

Verzachtende omstandigheden

Verzachtende omstandigheden

José Masschelin

ISBN: 9789022337349

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Genre: mens en maatschappij algemeen, Mens en Maatschappij, Samenleving