Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Pijn - Bart Morlion

4 november 18u30

Uitgeverij Lannoo

Iedereen krijgt in het leven te maken met pijn. Soms wordt acuut chronisch, en gaat de pijn niet meer weg. Wereldwijd kampt 1 op de 5 mensen met chronische pijn. In België is dat bijna 1 op de 4. Het is een dagelijkse strijd, maar met een gemeenschappelijk front. Niemand staat alleen.

Topdokter Bart Morlion heeft zijn levenswerk gemaakt van de bestrijding van chronische pijn. De professor is een wereldexpert die expertise koppelt aan empathie, kritische zin aan een constructieve visie. Hij verbloemt nooit en spreekt niet in raadsels.

Zo ook niet in dit boek. Hij haalt kennis uit oost en west, combineert studies met eigen ervaring, gaat voorbij prikken en pillen, neemt het gezondheidsbeleid op de korrel, pleit voor meer aandacht voor pijnbestrijding.

Het is bovenal een hoopgevend verhaal. Van leren omgaan met pijn. Van verantwoordelijkheid nemen. Van bewuster in de wereld staan. Van een verhoogde levenskwaliteit en algemene welzijnsbevordering.
Iedereen wordt hier beter van.

Pijn

Pijn

Bart Morlion

ISBN: 9789401458160

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Genre: mens en maatschappij algemeen, Mens en Maatschappij, Samenleving gezondheid algemeen, Mens en Maatschappij, Gezondheid