Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Met de kinderen alles goed - Pedro De Bruyckere

1 november 15u

Uitgeverij Lannoo

Werd maar eens geboren na 2000... Hoeveel crisissen maakte je niet mee? Je was misschien te jong voor 9/11, maar er volgden aanslagen genoeg om je schrik aan te jagen. Er was de wereldwijde financiële crisis vanaf 2008, SARS en corona, en de klimaatcrisis, zeker ook die mag je niet vergeten. Of misschien lag je wel wakker van de migratiecrisis? Ondertussen deelden je ouders je foto's op Facebook en dat was nog het minste van je privacyzorgen.

Of nee wacht...
Geboren worden in de jaren negentig van vorige eeuw, dat is pas erg. Je moest werk beginnen zoeken net in die financiële crisis, je zat thuis met je jonge kinderen tijdens corona, en al de rest.

Of nee wacht...
Het lijkt wel alsof jongeren constant geconfronteerd worden met crisissen en dat hen helpen opgroeien moeilijker wordt. In dit boek staan we stil bij wat de impact is ten goede en ten kwade van de huidige samenleving op onze jongeren en vooral hoe je als ouder, opvoeder, leraar en beleidsmaker hier goed kan op inspelen.
Misschien zijn de echte crisissen die we moeten aanpakken wel andere dan je dacht...

Met de kinderen alles goed

Met de kinderen alles goed

Pedro De Bruyckere

ISBN: 9789401472937

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Genre: pedagogiek, Mens en Maatschappij, Onderwijs en pedagogie ontwikkelingspsychologie, Mens en Maatschappij, Psychologie