Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
interview

La Florida - Laïla Lalami

2 november 18U00

Mythras Books / Agora

La Florida is het gefictionaliseerde reisverslag van de eerste zwarte ontdekkingsreiziger van Amerika; een Marokkaanse slaaf wiens getuigenis nooit is opgenomen in de officiële geschiedschrijving.

In 1527 vertrekt ontdekkingsreiziger Pánfilo de Narváez met zeshonderd man en honderd paarden uit de haven van Andalusië met als doel het zuiden van de VS op te eisen voor de Spaanse kroon. Maar vanaf het moment dat de mannen van Narváez in Florida voet aan wal zetten, krijgen ze te kampen met zware tegenslagen: navigatiefouten, ziekte, honger en verzet van inheemse stammen. Nog geen jaar later zijn er nog maar vier mannen in leven: een Spaanse edelman, een jonge ontdekkingsreiziger, de schatmeester van de expeditie én diens tot slaaf gemaakte dienaar, die door de drie Spanjaarden Estebanico wordt genoemd. Dit is zijn verhaal.

La Florida

La Florida

Laila Lalami

ISBN: 9789046826287

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Genre: historische roman (populair), Literatuur, spanning en romantiek, Populaire fictie (romantiek) vertaalde literaire roman, novelle, Literatuur, spanning en romantiek, Literaire romans