Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Hormonen onder controle - Guy T'Sjoen

6 november 18u

Pelckmans uitgevers

Waarom zijn hormonen altijd een beetje uit balans? Wat heeft testosteron met cholesterol te maken? Is die te traag werkende schildklier een verklaring voor overgewicht? Wat zegt de wetenschap over luie bijnieren? En waarom is osteoporose meestal een hormonale aandoening? Dat lees je in Hormonen onder controle, een boek dat over veel meer gaat dan over bronstige pubers of overbelichte man-vrouwverschillen.

Dit boek gidst je door een wirwar aan hormonen en wat ze betekenen. Want hormonen doen veel meer dan je denkt. Ze beïnvloeden je hele lichaam en geest. Topdokter Guy T’Sjoen vertelt over hoe we in elkaar zitten, maar ook over de ziekten van deze tijd, zoals diabetes of obesitas, en hoe we ertegen kunnen vechten. Je komt te weten waarom endocrinologen willen dat je je af en toe eens niet insmeert tegen de zon, waarom onnodig hormonale supplementen nemen gevaarlijk is en waarom dieetboeken bijna altijd een meerwaarde bieden.

Net als in zijn vorige werk Onder de gordel schetst Guy T’Sjoen complexloos en zonder taboes het wel en wee van je  hormonenhuishouding. Zodat niemand ooit nog ongefundeerd moet zeggen: ‘Ik heb weer last van mijn hormonen.’

Hormonen onder controle

Hormonen onder controle

Guy T'Sjoen

ISBN: 9789461319814

Uitgeverij: Van Halewyck

Genre: gezondheid algemeen, Mens en Maatschappij, Gezondheid