Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Heikje heks en het geheim van Betkin - Patricia De Landtsheer

3 november 13u45

Uitgeverij Gandaboeken

Heikje heks wordt al een hele tijd geplaagd door rare gewaarwordingen waar ze geen uitleg voor heeft. Ze voelt dat die vreemde kriebels iets te maken hebben met een andere tijd, een tijd die veel verder ligt dan die waarin Heikje haar mensenvriendjes Melleke en Dieter ontmoet. Op een nacht heeft ze een visioen. Het wenkt haar om op zoek te gaan naar een meisje met de naam Betkin. Betkin heeft iets te maken met het jaar 1596 waarin haar moeder Tanne op Teycken tot de brandstapel veroordeeld werd wegens hekserij. De dag na de verbranding werd Betkin door de Vierschaar van Dendermonde vogelvrij verklaard. Dat vindt Heikje verschrikkelijk. Vooral omdat Tanne en Betkin onschuldig waren.

Heikje die steeds strijd levert voor de rechtvaardigheid, voelt dat ze moet ingrijpen. Samen met haar twee onafscheidelijke vriendjes Melleke en Dieter reist ze door de tijd naar het Land van Dendermonde, waar ze kennis maakt met ridder Reinout en zijn beroemde Ros Beiaard. Opnieuw een magisch verhaal van de kleine heks, dat zich afspeelt in en rond Dendermonde en het mysterieuze dorpje Vlassenbroek.

Heikje heks en het geheim van Betkin

Heikje heks en het geheim van Betkin

Patricia De Landtsheer

ISBN: 9789082495874

Uitgeverij: Uitgeverij Gandaboeken

Genre: fictie kinder- en jeugdboeken algemeen, Kinder- en jeugdboeken, Fictie kinder- en jeugdboeken fictie 10 - 12 jaar, Kinder- en jeugdboeken, Fictie kinder- en jeugdboeken