Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
interview

Generatie groei - Marie Loop

5 november 17U00

Pelckmans Uitgevers

Bestaat er een vaccin tegen ongelukkig zijn?
Wat doet stress met een leerling?
Komen rebellerende pubers beter terecht?
En is ons brein echt ontworpen om levenslang te leren?

Aan de hand van deze en andere interessante vragen dook Marie Loop de intrigerende wereld in van de neurowetenschap, de positieve psychologie en toekomstgerichte opvoedpraktijken. Met aanstekelijk enthousiasme en in een vloeiende stijl vertelt de auteur over de kennis die ze op haar zoektocht vergaarde.

Jeugdige eigenaardigheden als wispelturigheid, impulsiviteit en eigenzinnigheid werden tot voor kort als struikelblokken in het opvoedparcours gezien. Maar dat is voltooid verleden tijd. In een wereld waarin maatschappelijke en technologische veranderingen elkaar razendsnel opvolgen, worden deze kwaliteiten omgedoopt tot flexibiliteit, daadkracht en lef.

In GENERATIE GROEI toont Marie Loop hoe we al dat jeugdig talent ten volle kunnen benutten om de toekomst op een hoopvolle manier vorm te geven. Aan de hand van een scherpe psychologische analyse en met een immer kritische blik creëert ze een boeiende mix van helder aangebracht wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke anekdotes en toepasbare tips.

Dit inspirerende boek is dan ook een must-read voor iedereen die gelooft in de groeikansen van onze kinderen en daar via toekomstgericht opvoeden zijn steentje aan wil bijdragen.

Generatie groei

Generatie groei

Marie Loop

ISBN: 9789463372404

Uitgeverij: Pelckmans Pro

Genre: onderwijs algemeen, Mens en Maatschappij, Onderwijs en pedagogie