Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Webinar

Geluk en hoop in tijden van Corona voor kinderen - Leo Bormans

Leerkrachtendag 3 november 11u

Uitgeverij Lannoo

Geschikte graden: 1ste, 2de en 3de graad lager onderwijs

Wat kunnen de geluksvogels betekenen in tijden van Corona?

We leven in onzekere tijden. Veel leraren, ouders en kinderen maken zich zorgen. Terecht. Maar welke boodschap geven wij nu door aan onze kinderen? Die van angst of die van hoop? Leo Bormans reisde jarenlang de wereld rond voor zijn wetenschappelijk onderzoek naar de pijlers van hoop en geluk. Die inzichten komen ons nu meer dan ooit van pas. Ontdek ze in het webinar over ‘Geluk en Hoop in Nieuwe Tijden’.

De inzichten uit de drie grote internationale bestsellers (The World Book of Happiness / Love / Hope) werden door Leo Bormans op kindermaat vertaald in de drie grote en succesrijke voorleesboeken ‘Geluk voor kinderen’. Daarin ontdekken kinderen en voorlezers telkens samen de grote pijlers van geluk, vriendschap en hoop. Dat doen ze aan de hand van specifieke vogels die de eigenschappen waarover zij ook in de werkelijkheid beschikken, inzetten om een gelukkig en hoopvol leven te kunnen leiden. Zo worden de vogels rolmodellen voor de kinderen. Tienduizenden (groot)ouders, leraren, opvoeders en kinderen gebruiken deze verhalen met veel enthousiasme en creativiteit. Ze ontdekken telkens opnieuw dat kinderen al best veel wéten over wat hen gelukkig maakt en wat echt belangrijk is in het leven. We kunnen veel van hen leren. En zij van ons.

In dit webinar neemt de bevlogen spreker Leo Bormans je in een goed half uur mee naar wat wij samen met onze kinderen kunnen doen rond geluk en hoop, nu het virus zo ongenadig in ons leven is geslopen. Hij benoemt de problemen maar geeft ook richting aan de oplossingen. Gun jezelf het geluk om erbij te zijn.

Schrijf je hier in voor deze webinar

Ik doe mee
Geluk voor kinderen

Geluk voor kinderen

Sebastiaan Van Doninck, Leo Bormans

ISBN: 9789401421812

Uitgeverij: Terra - Lannoo, Uitgeverij

Genre: prentenboeken (< 6 jaar), Kinder- en jeugdboeken, Prenten-, liedjes- en rijmboeken opvoeding van kinderen en jongeren, Mens en Maatschappij, Zwangerschap en opvoeding