Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Felix zoekt Geluk & De Knikkers van Qadir - Leo Bormans

2 november 12u15

Uitgeverij Lannoo

Felix zoekt geluk: 

Geluksexpert Leo Bormans schreef drie voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders) over wat je echt gelukkig maakt: bijvoorbeeld spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in 'dingen' maar in 'mensen'.

Felix zoekt geluk is een 'knusselboek': bij elk verhaal hoort een knuffelmoment en een knutselopdracht. Je vindt vragen om met je peuter in gesprek te gaan, en praktische tips om samen te knutselen bij elk thema.

De knikkers van Qadir:

'We hebben geen kaart, geen kompas, geen plattegrond. Ik weet niet waar ik heen ga. Ik weet alleen waarvoor ik op de loop ben: voor de wolven en hun dorst naar bloed. Ik hoor ze huilen achter de bergen. Ze woelen de aarde om op de plek waar twee bliksemschichten elkaar troffen. Diamant zou er liggen. Maar wij hebben alleen weet van gestold bloed in droge aarde.'

De jonge Qadir groeit op in een klein dorp in Afghanistan met de droomverhalen van zijn moeder en de wilskracht van een vader die van geen wijken wil weten. Zijn enige bezit: acht knikkers. Alles ademt oorlog. Overal sterven dierbare mensen. Qadir houdt zich overeind door te werken voor de internationale troepen die zijn land komen bevrijden. Tot ook hij, achtervolgd door de taliban, met vrouw en kinderen moet vluchten voor het geweld. Over de bergen en over de zee. Na drie maanden belanden ze in Europa. Maar de Grote Portier laat hen niet binnen. Stuk voor stuk verliest Qadir de rinkelende knikkers van zijn leven. En toch is er hoop.

 

Felix zoekt geluk: spelen - lachen - kiezen

Felix zoekt geluk: spelen - lachen - kiezen

Leo Bormans

ISBN: 9789401467223

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Genre: prentenboeken (< 6 jaar), Kinder- en jeugdboeken, Prenten-, liedjes- en rijmboeken prentenboeken (> 6 jaar), Kinder- en jeugdboeken, Prenten-, liedjes- en rijmboeken

De knikkers van Qadir

De knikkers van Qadir

Qadir Nadery, Leo Bormans

ISBN: 9789401469661

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Genre: literaire non-fictie algemeen, Literatuur, spanning en romantiek, Literaire non-fictie, essays