Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
interview

De H van Humboldt - Barbara Rottiers

7 november 17U15

Pelckmans Uitgevers

Ik heb een nieuwe vriend. Hij is al 150 jaar dood, maar je kunt je nog altijd goed met hem amuseren. Alexander von Humboldt is zijn naam. Eerlijk gezegd had ik hem liever alleen voor mezelf gehouden, maar zijn liefde voor de natuur werkte zo aanstekelijk en zijn inzichten over het klimaat waren zo baanbrekend, dat ik besloot om in het bijzonder jullie, jonge lezers, kennis met hem te laten maken. 
Niemand minder dan Charles Darwin zei over hem: ‘Ik sta op de schouders van Von Humboldt.’ (Hopelijk had hij geen schoenen met hakken aan!) Dit is geen boek over acrobatie maar wel over het dolle, avontuurlijke leven natuurwetenschapper en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Ga je mee op exepditie? 

Alexander Von Humboldt (1769-1859) was een van de grootste geesten uit de geschiedenis. Zijn vermogen tot kennis opslaan is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard. Als eerste modern denker vestigde hij de aandacht op de samenhang en verbanden in de natuur. Maar wellicht is zijn grootste verdienste het inzicht dat de impact van de mens op zijn omgeving desastreus kan zijn. Tot die conclusie kwam hij tijdens een vijfjarige expeditie door Zuid-Amerika. Daardoor wordt hij gezien als de grondlegger van de ecologie en is zijn werk vandaag, meer dan ooit, brandend actueel.

De H van Humboldt

De H van Humboldt

Barbara Rottiers

ISBN: 9789463832274

Uitgeverij: Van Halewyck

Genre: fictie kinder- en jeugdboeken algemeen, Kinder- en jeugdboeken, Fictie kinder- en jeugdboeken