Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo
Interview

Bjorn Lambrecht Ik had een droom - Yves Brokken

6 november 16u30

Willems Uitgevers

Als kind koesterde Bjorg Lambrecht een droom: wielrenner worden. Daar wilde hij alles voor doen. Een karaktermens. Bovendien speels en sociaal. En vooral: talentvol. Bijzonder talentvol. Een klimmer pur sang, maar ook koersen vanuit intelligentie. Een sterk palmares bij de beloften: winnaar Luik-Bastenaken-Luik, Vredeskoers en zilver op het WK 2018 in Oostenrijk. Bij de profs volgden meteen ereplaatsen in moeilijke wedstrijden als Amstel Gold Race, Waalse en Brabantse Pijl. De toekomst lachte Bjorg toe.

Het noodlot besliste op 5 augustus 2019 anders.

Het boek Bjorg Lambrecht. Ik had een droom is een project in samenwerking met de familie Lambrecht en Willems Uitgevers. Auteur Yves Brokken schreef, met medewerking van Raf Willems, het levensverhaal van Bjorg aan de hand van gesprekken met talrijke mensen die hem gekend hebben. Geïllustreerd met prachtige foto’s.

Deze ontroerende in memoriam aan Bjorg komt volledig ten voordele van de Memorial Bjorg Lambrecht. Die nieuwe beloftenkoers wordt vanaf 2020 georganiseerd in Knesselare door zijn supportersclub The Matchbox.

Bjorg Lambrecht

Bjorg Lambrecht

Yves Brokken, Raf Willems

ISBN: 9789492419811

Uitgeverij: De Vliegende Keeper/Willems Uitgevers

Genre: sport en spel algemeen, Vrije tijd, Sport en spel