Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Zo ga je makkelijk naar de Boekenbeurs

24 oktober 2019
Aankomsthal centraal station

De Boekenbeurs brengt elk jaar opnieuw duizenden bezoekers in contact met hun favoriete auteurs. Om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen, reiken we verschillende manieren aan om op de beurs te geraken. We delen graag enkele tips.

De Boekenbeurs opent op 29 oktober opnieuw de deuren. Honderden auteurs verzorgen duizenden signeersessies voor ruim honderdduizend enthousiaste bezoekers. Voor al die bezoekers proberen we zoveel mogelijk op maat gemaakte toegangsmogelijkheden te voorzien, ook op vlak van mobiliteit.

Bereikbaarheid dragen we hoog in het vaandel. Aan de rand van de Antwerpse Ring is de beurs uitstekend gelegen om mensen te verwelkomen met zowel openbaar vervoer, per fiets als per auto. Op onze bereikbaarheidspagina vind je een volledig overzicht van alle mogelijkheden, maar we lichten toch graag enkele interessante opties uit.

Combitickets

Kom je met de trein, dan kan je via de website van NMBS een B-dagtrip kopen die je heen en terug brengt én toegang verschaft tot de Boekenbeurs vanaf slechts € 16,4 per persoon. Kom je aan in Antwerpen centraal, dan kan je daar overstappen op tramlijnen 2 en 6. Tijdens de Boekenbeurs stoppen IC-treinen uit Oost- en West-Vlaanderen eveneens in station Antwerpen-Zuid, waar je kan overstappen op een Velo, Blue-bike of een van de vele andere deelsystemen. Of je wandelt 15 minuutjes naar de beurs.

Ook met De Lijn kan je een combiticket kopen. Dit ticket vind je in onze webshop, onder kortingstarieven. Voor slechts € 11 per persoon kan je heen en terug mét toegang tot de beurs inbegrepen. Voor een overzicht van alle nabijgelegen bus- en tramhaltes kan je terecht op onze bereikbaarheidspagina.

Met de auto

Traditiegetrouw vind je in de buurt van de Boekenbeurs een beperkt aantal parkeerplaatsen. De meerderheid van deze plaatsen vallen echter in de blauwe zone: hier mag je met een parkeerschijf slechts twee uur lang parkeren. Een andere optie is om te kiezen voor een Park&Ride aan de rand van de stad, vanwaar je kan overstappen op openbaar vervoer of op een van de vele deelsystemen. Meer info hierover vind je opnieuw op onze bereikbaarheidspagina en op de website van Slim naar Antwerpen.

Altijd op de hoogte

Wil je je trip volledig op jouw maat plannen, dan kan je terecht bij de websites en apps van NMBS en De Lijn. Ook op de beurs word je in real-time op de hoogte gehouden van zowel trein- tram- en bustijden én vind je in de inkomhallen alle informatie op de drukte van de invalswegen.