Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs meert aan bij Part of Antwerp

27 augustus 2019

De Boekenbeurs gaat op locatie en vaart uit naar Part of Antwerp, het stads- en havenfestival op het Eilandje, de symbolische brug tussen de haven en de stad. Tijdens Part of Antwerp krijgen alle Antwerpenaars de kans om ’t Stad op een andere manier te leren kennen. Gastronomie, sport, cultuur, feest, … voor elk wat wils!

Part of Antwerp wordt mee mogelijk gemaakt door Port of Antwerp, die dit jaar ook structurele partner is van de Boekenbeurs. Het is dan ook logisch dat de Boekenbeurs graag aanwezig is op dit festival. Dit jaar zijn er twee activiteiten waar de literaire Antwerpenaar zich helemaal in zal kunnen vinden.

Op vrijdag 13 september wordt in samenwerking met Creatief Schrijven een slam poetry-avond georganiseerd. Vijf finalisten van de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in Nederlandstalig België komen deze avond hun talenten tonen aan de Antwerpenaren. De voorrondes vonden plaats in bibliotheek Permeke en Koerwoud (zomerbar van jongerencentrum Kavka).

Daarnaast denken we uiteraard ook aan de kleinste lezertjes. Op de familiedag van Part of Antwerp op zondag 15 september kunnen de jongsten terecht in het Havenhuis voor een voorleessessie en/of workshop van Mathilda Masters (321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt/over dieren, Uitgeverij Lannoo) en Robin Aerts (Duivelsversjes, Uitgeverij De Eenhoorn).

Meer info over Part of Antwerp vind je hier: https://www.partofantwerp.be/ .