Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Een bijzondere ontmoeting met Vera Van Renterghem

Vera op de Boekenbeurs 2019
Vera op de Boekenbeurs 2019

Op de eerste dag van de Boekenbeurs 2019 signeerde Vera onder meer haar laatste nieuwe boek 'Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen'.

Vera Van Renterghem begon als historica, maar publiceerde in 2008 het boek Giftig!, waarmee haar carrière als jeugd- en kinderboekenschrijfster van start ging. Sindsdien liet de inspiratie haar niet met rust. Ze bracht verscheidene romans voor young adults uit, en nu de Oscar Cook-trilogie, die ondertussen zijn ontknoping kent in Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen. Vera staat deze weken mee op de Boekenbeurs en is blij om enthousiaste lezers te verwelkomen.

Voor Vera is dit al het tiende jaar dat ze komt signeren. Tussen vroeger en vandaag liggen volgens haar geen al te grote verschillen, behalve misschien dat de auteurs meer in de watten worden gelegd. Er wordt de nodige aandacht besteed aan hun noden door de organisatie en de uitgevers waar ze mee verbonden zijn, wat Vera het gevoel geeft dat zij meetelt voor meer dan enkel de verkoopcijfers van haar boeken. De Boekenbeurs is voor haar is een kans om auteurs te waarderen en hen te laten kennismaken met hun lezers.

Vera houdt van de evenementen die op de Boekenbeurs worden georganiseerd, van de verschillende auteurspodia en signeersessies tot workshops en voorleesmomenten. Toch mag er voor haar nog een tandje worden bijgestoken wat die activiteiten betreft. Het contact met de lezer staat voor haar namelijk resoluut op de eerste plaats. Op het discussiepunt dat ‘de Boekenbeurs om de boeken moet draaien, niet om het spektakel’, zegt Vera dat die evenementen het toch nog een beetje specialer maken. Het is ten slotte niet zomaar een boekenverkoop, maar een kans om zoveel mogelijk boekliefhebbers op dezelfde plaats bij elkaar te brengen.

Vera’s lezers zijn in ieder geval blij dat ze de kans krijgen haar te mogen ontmoeten. Je kan Vera nog op deze momenten komen bezoeken.