Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Debutant in de kijker: Frauke Heyde

(c) Koen Broos

Dit jaar zetten we met de Boekenbeurs een aantal debutantschrijvers in de kijker. Frauke Heyde maakte met Liefde na liefde haar debuut.

Wat was je grootste verwondering bij de realisatie van jouw eerste boek? Is er iets waardoor je verrast was?

Naar het einde van de schrijfperiode toe werd het verhaal echt een kleine obsessie voor mij. Ik dacht constant aan mijn personages en wat ze nog hoorden te zeggen en stond ’s nachts op om dingen neer te krabbelen die ik zeker niet mocht vergeten. Dat leerde me dat dit niet zomaar een verhaal was, met personages, maar iets wat bijna echt werd. Alsof het over mensen van vlees en bloed ging in een alternatieve wereld. Het voelt heel erg speciaal om de maker van zo’n wereld te zijn.

Wie zijn jouw helden? Wie heeft jouw boeken/stijl geïnspireerd?

Als kind was ik helemaal weg van Thea Beckman. Zij schreef over sterke mensen in moeilijke omstandigheden en ging de harde realiteit van de wereld daarbij niet uit de weg. Het was en is eerlijke en hartverwarmende fictie. Ik hoop boeken te kunnen schrijven die net zoals Thea’s werk naar de keel grijpen maar ook hoopvol zijn.

Hoe voelt het om de stap te zetten van Boekenbeursbezoeker naar auteur? Kijk je anders aan tegen de beurs?

De Boekenbeurs was altijd een magische gebeurtenis voor mij. Als gepassioneerd lezer én schrijver van mijn eigen dingetjes voelde ik me daar helemaal thuis. Ik droomde ervan dat mijn werk ooit uitgegeven zou worden door een uitgeverij en ik krabbels zou mogen zetten in mijn boeken. Dit jaar is dat ook zo, voor het eerst. Het zorgt voor enorm veel trots. De Boekenbeurs voelt daardoor extra speciaal aan.

Welke auteurs wil je zelf ontmoeten op de Boekenbeurs dit jaar?

Griet Op de Beeck en Stefan Brijs.

Welke leestips van dit jaar kan je de mensen aanraden?

Het instituut – Stephen King

The turn of the key – Ruth Ware

Dracul – Dacre Stoker & J.D. Barker

Frauke signeert op de stand van Lannoo Uitgeverij (Hal 3, stand 315-316-317) op zaterdag 2 november van 15u30 tot 16u30.

 (c) Koen Broos

Benieuwd naar andere debutanten?

Meer info vind je hier