Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Debutant in de kijker: Arevik d'Or

Dit jaar zetten we met de Boekenbeurs een aantal debutantschrijvers in de kijker. Arevik d'Or schreef een sprookjesboek met verhalen uit Turkije, Marokko en Bulgarije. De sprookjes zijn geschreven in een eenvoudige, maar toch sprankelende taal en verschillende stukjes staan op rijm. Zo worden voorlezen en zelf lezen nog leuker!

Wat was je grootste verwondering bij de realisatie van jouw eerste boek? Is er iets waardoor je verrast was?

Toen ik het eerste exemplaar in handen kreeg was ik blij verrast met de dikte van dit boek. Het voelt lekker gewichtig en dat klopt want er is veel werk in gekropen.

Wie zijn jouw helden? Wie heeft jouw boeken/stijl geïnspireerd?

Klaas Verplancke heeft de grootste invloed op mijn werk als illustrator. We werken ook regelmatig samen aan animaties. Ik ben ook grote fan van Sempé, Tomi Ungerer, Saul Steinberg en Serge Bloch. Elke van deze grote voorbeelden leert mij iets en dit probeer ik samen te brengen in mijn werk.

Hoe voelt het om de stap te zetten van Boekenbeursbezoeker naar auteur? Kijk je anders aan tegen de beurs?

Ik heb al enkele boekenbeurzen bezocht op diverse plaatsen in de wereld en het valt me telkens op dat de makers van boeken ook de grootste verzamelaars van boeken zijn. Ik kom ook altijd buiten een beurs of boekenwinkel met een volle winkelwagen. Ik zal vooral een secondje trots zijn op mijn nieuwe plaats, aan de andere kant van de signeertafel.

Welke auteurs wil je zelf ontmoeten op de Boekenbeurs dit jaar?

Ik hoop An Olaerts te ontmoeten. Ik wil graag een koffietje drinken met haar.

Welke leestips van dit jaar kan je de mensen aanraden?

‘Hoe-gebruik-ik-mijn-credit-card-op-de-boekenbeurs voor dummies’ ;-)

Benieuwd naar andere debutanten?

Meer info vind je hier.