Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Boekenbeurs 2020 logo

De Eenhoorn

Uitgeverij De Eenhoorn is een kleine, onafhankelijke uitgeverij van kinder- en jeugdboeken. Het fonds van De Eenhoorn bevat een waaier aan genres: kartonboeken, prentenboeken, boeken voor beginnende lezers, poëziebundels, fictie en non-fictie voor kinderen van 7 tot 15 jaar, young adults en geschenkboeken voor volwassenen. Daarvoor wordt samengewerkt met meer dan 150 auteurs en illustratoren uit binnen- en buitenland. Naast de 50 nieuwe titels verschijnen jaarlijks ook heel wat herdrukken en kamishibai (= voorleesplaten).

Het uitgeefbeleid van De Eenhoorn steunt op drie pijlers:
Originele verhalen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Daarbij staan een origineel thema en een mooi taalgebruik voorop.
Bijzondere illustraties met ruimte voor experiment. De illustrator krijgt de kans om zijn/haar fantasie de vrije loop te laten en een eigen stijl te ontwikkelen.
Een aantrekkelijke vormgeving met oog voor details.

Bij De Eenhoorn mag je buiten de lijntjes kleuren!

Bij De Eenhoorn mag er buiten de lijntjes gekleurd worden, en dat wordt opgemerkt! De boeken van De Eenhoorn vallen met de regelmaat van de klok in de prijzen. In Vlaanderen heeft De Eenhoorn al tien Boekenpauwen gewonnen, negen Boekenwelpen, meer dan tien Boekenpluimen, een Boekenleeuw, een Gouden Uil en vele andere prijzen. In Nederland werden we al twee keer bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, naast een Gouden Griffel, negen Zilveren Griffels, twee Zilveren Penselen, twee Gulden Paletten en ontelbare Vlaggen en Wimpels. Op de Internationale Kinderboekenbeurs in Bologna nam De Eenhoorn al een Bologna Ragazzi Award in ontvangst. De Eenhoorn is ook actief op de internationale markt. Sinds 2000 werden ruim 550 vertalingen in meer dan 35 landen, verspreid over zes werelddelden, gerealiseerd.

Online Boekenbeurs bij De Eenhoorn

Tot en met 11 november verwennen we je in onze webshop met persoonlijk gesigneerde boeken, gratis posters, gratis mini-boekjes, een memo-spel ...
 

Meer info vind je hier