Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Auteurspodium

Vet Belangrijk

Over geen enkel orgaan – want ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen en wetenschappers Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum zien in hun boek Vet belangrijk.

Lichaamsvet is namelijk niet zomaar een hoopje blubber dat je tegen de kou beschermt. Vet maakt hormonen aan en communiceert op ingenieuze wijze met je hersenen. Sterker nog: zonder vet kun je helemaal niet leven. Hoog tijd om ons verguisde lichaamsvet uit het verdomhoekje te halen en het taboe op overgewicht te doorbreken. 

In Vet belangrijk stellen Boon (arts en vetonderzoeker in het UMC Leiden) en Van Rossum (internist en obesitasprofessor in het Erasmus MC) dat ons lichaamsvet ten onrechte maatschappelijk verguisd wordt en dat het bij veel mensen ontbreekt aan gedegen kennis over dit fascinerende orgaan. De vetexperts maken duidelijk waarom simpelweg ‘minder eten en meer bewegen’ veelal niet voldoende werkt om af te vallen, maar dat er veel meer factoren van invloed zijn op je lichaamsgewicht, zoals hormonen, erfelijke aanleg, slaaptekort, stress, of medicijnen en allerlei verborgen dikmakers.

Vet belangrijk is een belangrijk boek dat gedateerde ideeën over vet voor eens en voor altijd uit de wereld helpt en op een verhelderende en onderhoudende manier uitlegt hoe vet écht werkt en hoe je op een slimme manier een gezond gewicht kunt bereiken (en behouden).

Gerelateerde boeken