Boekenbeurs 2018
Auteurspodium

Margot Vanderstraeten - Het geweten van onze strafpleiters

Zeven jaar geleden, nog voor Canvas uitpakte met de reeks Strafpleiters, sprak Margot Vanderstraeten al met twaalf vooraanstaande strafpleiters over hun vak, dat ook hun passie is.  Hoe verdedigen ze een zware criminieel en waarom?  Is waarheid belangrijk, en bestaat waarheid wel?   Wat denken ze over levenslang en over de cel als straf en als voorbereiding op de maatschappij? Hoe staan ze tegenover de lokroep van de media? Wat betekent het om hun beroep in eer en geweten uit te voeren? Is het een eer om een terrorist die een moorddadige aanslag pleegde, te verdedigen? Dit en nog meer vragen komen aan bod.

Interviews met meesters Jef Vermassen, Piet Van Eeckhaut, Nina Van Eeckhaut, Sven Mary, Walter Van Steenbrugge, Christine Mussche, Geert Jaspaert, Vic Van Aelst, Katrien Van der Straeten, Hans Rieder, Kris Luyckx, Adam Miskovic, Paul Quirynen, Marc Uyttendaele.

Margot Vanderstraeten praat met Nina Van Eeckhaut en Walter Van Steenbrugge over haar boek ‘Het geweten van onze strafpleiters’

Gerelateerde boeken