Boekenbeurs 2018
Auteurspodium

Interview met thrillerauteurs Toni Coppers, Jan Van der Cruysse en Koen Strobbe

Gevierde thrillerauteurs Toni Coppers, Jan van der Cruysse en Koen Strobbe gaan in gesprek over het thrillergenre, hun inspiratie en het schrijverschap.

De jongen in het graf/De genezer, Toni Coppers

Toni Coppers viert in 2018 tien jaar schrijverschap, en dat zal heel lezend Vlaanderen geweten hebben. De gevierde thrillerauteur ging op tournee langs boekhandels, trakteerde er zijn lezers op taart en stelde zijn veertiende boek De jongen in het graf voor. Dit najaar graaft Coppers nog dieper naar de wortels van het Britse misdaadverhaal in De genezer.

Bling Bling I, II, III, Jan Van der Cruysse

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht. Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi. Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Drie literaire prijzen, twee nominaties en een dozijn sterrenrecensies: Bling Bling is de succesvolste misdaadtrilogie van de afgelopen jaren.

Gras, Koen Strobbe

Gianna Mercier verloor haar moeder in een ongeval toen ze nog een kind was. Zelf kwam ze er met een lelijk litteken van af. Ze werd doctor in de chemie en ontwikkelde een molecule waarmee ze barre regio’s in vruchtbare landbouwgrond kan veranderen. Pas als ze de persoonlijke grasdesigner wordt van de geheimzinnige sjeik Rahman el Siouffi slaagt ze erin haar ontwikkelingsproject te financieren. Maar al snel blijkt dat haar werkgever een duistere kant heeft. Wanneer Gianna op zijn luxedomein in het elitaire Cap Ferrat bodemonderzoek verricht, ontdekt ze een anomalie in het terrein. Een lijk wordt opgegraven, en vanaf dat moment moet ze vrezen voor haar leven.