Boekenbeurs - Wereldhaven voor boeken

Auteurspodium

Een gelukkige menopauze

De Italiaanse auteur Grazia Sferrazza Callea nodigt u van ganser harte uit op de voorstelling van haar boek ‘Een Gelukkige Menopauze’.

U vraagt zich af of een gelukkige menopauze mogelijk is? Grazia toont aan dat dit kan, onderzocht oorzaken en factoren van ons negatief denken en reikt de mogelijkheden aan voor positief denken en gedragsverandering.

Wij zijn gewend om de menopauze op te vatten als het trieste einde van de vruchtbare tijd, einde van het seksuele leven, als het begin van lichamelijke kwetsbaarheid, ziekten, tekortkomingen en depressies, als een “biologische fout” die nog steeds niet is verklaard. Maar is dit echt zo? Grazia Sferazza brengt met haar boek een revolutie teweeg in het concept van de overgang. Haar ervaring met lichaamsprocessen als craniosacrale therapeut, kennis van Chinese geneeskunde, het vergelijken van multi-culturele en multi-disciplinaire onderzoek en de vele grensoverschrijdende gesprekken met vrouwen resulteren in een andere manier van kijken naar en omgaan met de menopauze.

Dit is de essentie van haar boodschap, resultaat van haar levenswerk, sociale bewogenheid en inzet voor de gezondheid van vrouwen én hun partners tijdens de overgang! Grazia zal haar nieuwe verfrissende visie toelichten en uw vragen beantwoorden. U bent welkom voor signeren van het boek, lezing en antwoord op uw vragen.

'Een gelukkige menopauze. Vrij van ongemakken en vooroordelen' is de Nederlandse vertaling van het oorspronkelijk Italiaanse boek 'Libera dalle vampate. Come sono riuscita ad eliminare i disturbi della menopausa senza farmaci e come potete farlo anche voi' van Grazia Sferrazza Callea dat een groot succes was in Italië.Noortje ten Bokum vertaalde het werk van het Italiaans naar het Nederlands en zal op de voorstelling als tolk aanwezig zijn. Miriam Vereecken faciliteerde en begeleidde het boekproces.
Voor meer informatie over het boek, klik op de onderstaande cover.