Vaak gestelde vragen

Praktische vragen

?! Zijn rugzakken en handtassen toegelaten?

In het kader van de verstrengde veiligheidsmaatregelen werd beslist om rugzakken, grote handtassen en trolleys te weren op de Boekenbeurs. Het is wel toegelaten om doorschijnende plastic tasjes, kleine handtassen en heuptasjes te dragen. Zij zullen streng gecontroleerd worden. Heb je veel boeken gekocht? Gebruik de Boekenzak!

?! Kan ik de toegang tot de Boekenbeurs betalen met sport- of cultuurcheques?

Nee, dat is niet mogelijk.

?! Ik heb nog geen studentenkaart gekregen. Hoe kan ik dan van het studenttarief genieten?

Breng in dat geval een officieel attest mee van je inschrijving aan de hogeschool en toon dit aan de kassa.

?! Is er op de Boekenbeurs een vestiaire of zijn er lockers?

In beide inkomhallen is er een vestiaire waar je tegen betaling jassen en andere spullen kunt achterlaten.

?! Zijn er faciliteiten voor baby’s voorzien?

Melkjes en babyvoeding kunnen opgewarmd worden in Brasserie Marie & Luigi in inkom 1. Hier staat een microgolfoven ter hoogte van de kassa’s. Pampers vervangen: dit kan in alle toiletten behalve die in inkomhal 2.

?! Is de Boekenbeurs toegankelijk voor mensen in een rolstoel?

Ja, de Boekenbeurs heeft de nodige voorzieningen voor mensen in een rolstoel: Op de Jan Van Rijswijcklaan zijn er vlak voor Antwerp Expo 4 parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien aan Ingang 1 en 4 parkeerplaatsen aan Ingang 2 (alleen voor kaarthouders). De hallen zijn allemaal met elkaar verbonden via een hellend vlak. Rolstoel nodig? Vraag een rolstoel aan bij de infobalie in Inkomhal 2 (ingang links als je voor het gebouw staat); voor het gebruik van een rolstoel vragen wij in ruil je identiteitskaart. Een rolstoel kan niet gereserveerd worden. Elke hal heeft een afzonderlijk toilet voor rolstoelgebruikers (de toiletten in Inkomhal 1 en 2 niet). Twee 'Zoek een boek'-computers in Inkomhal 2 zijn speciaal verlaagd voor rolstoelgebruikers.  Zie ook onze info over toegankelijkheid.

?! Is er kinderopvang voorzien op de beurs?

Nee, er is geen kinderopvang op de Boekenbeurs.

?! Ik ben iets verloren op de Boekenbeurs... Hoe kan ik dit melden?

Ben je nog op de Boekenbeurs, meld het verlies dan bij het Boekenbeurssecretariaat in inkom 2. Alle gevonden voorwerpen worden daar verzameld. Stuur een mail naar info@boek.be. Omschrijf uw verloren object a.u.b. zo nauwkeurig mogelijk! (waar verloren, grootte, kleur, speciale kenmerken, etc) en vermeld uw naam en telefoonnummer.

?! Wat zijn de rustige momenten op de Boekenbeurs?

Vooral op de late namiddagen tijdens schooldagen is het erg aangenaam om de Boekenbeurs te bezoeken. Ook de zaterdagochtenden en de nocturnes zijn een aanrader.

?! Wat doe ik als ik mijn gezelschap (kind, vriend, kennis,…) uit het oog verlies?

Spreek met je gezelschap een duidelijk ontmoetingspunt af, bv. Ingang 1 of 2, een cafetaria of een bepaalde stand. Is een persoon zoekgeraakt, maak er meteen melding van bij het Boekenbeurssecretariaat in inkom 2. Onthoud de plek waar je de persoon voor het laatst zag.

?! Zijn kleine huisdieren toegelaten op de Boekenbeurs (bv. in een handtas)?

Nee, huisdieren zijn niet toegelaten. Alleen erkende assistentiehonden mogen mee binnen als begeleiding van een mindervalide. Deze honden moeten duidelijk herkenbaar zijn (jasje, beugel of speciale riem). De organisator kan de eigenaar van de assistentiehond vragen om een attest voor te leggen. Deze regel geldt ook voor assistentiehonden in opleiding.

?! Is er een fietsenstalling aan Antwerp Expo?

In de 'voortuin' van Antwerp Expo (aan de Jan Van Rijswijcklaan) kun je je fiets stallen in een fietsenstalling. Volg vanaf Berchem station het veilige en groene Ringfietspad langs de buitenkant van de Ring of neem het fietspad langs de Singel. Klik hier voor kaarten en routes.

?! Ik heb mijn online ticket nog niet ontvangen. Waar kan ik terecht?

Indien je na betaling je online ticket diezelfde dag nog niet ontvangen hebt, stuur dan best een mail naar info@tickoweb.be. Maar kijk zeker ook eerst in je spambox.

?! Kan ik mijn toegangsticket op voorhand kopen?

Ja, op 28 augustus gaat de online ticketverkoop van start. 

?! Kan ik op de Boekenbeurs met Bancontact of kredietkaart betalen?
Ja! 
  • Tickets zijn cash betaalbaar of met Bancontact, niet met kredietkaarten. 
  • Bij de meeste standhouders kun je je aankopen met Bancontact betalen.
  • Er is een bancontact buiten aan Ingang 2.
  • Fintro stelt 2 geldautomaten ter beschikking: één in Hal 4 en één toegankelijk via Hal 2. 

Vragen over auteurs, boeken en standhouders

?! Worden er op de Boekenbeurs ook anderstalige boeken verkocht?

Ja, er zijn verschillende stands die boeken in andere talen aanbieden, voornamelijk Engels en Frans. Eén stand is volledige gericht op Engelse boeken, nl Sterling Books. 

?! Kan ik een boek meenemen naar de Boekenbeurs om te laten signeren?

Ja, dat kan. Je moet je boek(en) wel meteen bij aankomst aanmelden aan de Infobalies in Inkomhal 1 of 2. Je krijgt dan een bewijsje dat ze van thuis zijn meegebracht (zo weet de security bij eventuele controle bij het buitengaan dat het meegebrachte boeken zijn).

?! Wanneer komt het programma van het Auteurspodium online?

Het programma van het Auteurspodium gaat 3 oktober online.

Vragen over bereikbaarheid

?! Is Park & Ride inbegrepen in een toegangsticket of koop ik dan beter een combiticket van de Lijn?

Nee, Park & Ride is niet inbegrepen in een gewoon toegangskaart voor de Boekenbeurs. Als je op een Park&Ride parkeert en vervolgens de tram neemt, koop je best vooraf online of in een Lijnwinkel een combibiljet. 

?! Wij komen met een gehuurde bus. Waar kan de bus parkeren?

De buschauffeur laat zijn passagiers uitstappen aan Ingang 1 of 2 (N.B. scholen komen binnen via Ingang 1). Aan het einde van de Vogelzanglaan (richting Antwerp Expo) zijn er een beperkt aantal parkeervakken voorzien voor bussen.

?! Waar kan ik parkeren?

Info over parkeermogelijkheden vind je hier. Wij raden je echter aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De parkeerplaatsen in de buurt van de Boekenbeurs zijn bijna allemaal betalend.  

Nieuwsbrief

Twitter

Inspirerende ontmoetingen en gedachtewisselingen bij de inauguratie van de #Boekenbeurs. De cijfers zijn prima, maa… twitter.com/i/web/status/9…
Mooie kans om morgen meteen boeken voor jong en oud te scoren in @ANNA_Amstelveen Zoals ik al eerder tweette:’f fri… twitter.com/i/web/status/9…
Straatinterview: Lezen Marokkanen veel of weinig? (video) - bit.ly/2GcFbuB #marokko #lezen #boekenbeurstwitter.com/i/web/status/9…
Over de 'mysterieuze verdwijning van het allereerste feministische pamflet' - schrijfster @CatovanAa signeert vand… twitter.com/i/web/status/9…
Mijn kleine boekenschat van vandaag @Boekenbeurs Hoewel minder geslaagd dan voorgaande jaren maar heel blij met o.a… twitter.com/i/web/status/9…
load more
Volg ons op