Themadagen & Nocturnes

FESTIVI-TIJD

De Boekenbeurs blaast 80 kaarsjes uit. En is springlevend! Deze editie wordt een van retro herinneringen, toekomstgerichte initiatieven, wervelende auteurspodia, actieve interactie en een verfrissende publieksbenadering. Een intensieve beleving voor jong en oud. Je vindt er boeken en auteurs, acts en inspiratie voor maanden vol leesplezier. Er worden literaire prijzen uitgereikt, er verschijnen feestedities van bijzondere boeken en er komen special guests. 

THEMADAGEN:

ACTIVI-TIJD (31/10 + 1/11) Boeken om te ontspannen. Geen betere bron van ontspanning dan een goed boek. Je vindt spanning en ontspanning, boeiende uitdagingen, levenslange exploratie en expeditie, je geest in reismodus en veel interactieve beleving op deze themadag. Dé dag voor de actieve lezer.

GLOBALI-TIJD (2/11 + 3/11) Boeken om te ontdekken. Boeken om te (over)leven. Boeken die het wereldbeeld schetsen, die je blik verruimen en vinger aan de pols houden. Boeken met een toekomstvisie in romanvorm of non-fictie beschouwingen. Maatschappelijke statements, future proof initiatieven, turbulente wendingen, ingrijpende fenomenen. Maatschappij en  economie, milieu en mobiliteit. Dit alles komt aan bod op deze themadag voor nieuwsgierige lezers met een open hart voor de wereld.

INTIMI-TIJD (4/11) Boeken om te verleiden. Boeken die je inkijk geven in de ziel, boeiende beschouwingen, onwaarschijnlijke onthullingen, ontroerende reflecties. Van biografie over poëzie tot intimistische romans. Over liefde, leven en lust. Boeken met hoge plakfactor. Boeken die beklijven. Dé themadag voor lezers die naar de kern van de dingen en van zichzelf wensen te gaan.

SPONTANI-TIJD (5/11 + 6/11) Boeken om te dromen. Beginnende lezers, ontdekkende peuters en (groot)ouders met een nostalgische twist. Blijvers en trendschoppers. Boeken die de deuren van de kinderwereld wijd openzetten. Boeken die je kindertijd analyseren, die je speelsheid stimuleren en je pedagogische kwaliteiten faciliteren. Klassiekers met een hoge aaibaarheidsfactor en eindeloze houdbaarheid. Van 0 tot 100 jaar. Een uitgelezen dag om met de hele familie naar de Boekenbeurs te gaan. Met de Live Lezershow van Book King Dimitri Leue.

UNIVERSI-TIJD (7/11) Boeken om te groeien. Levenslang leren, eindeloze zelfontplooiing, de universiteit van het leven. Voor professionals en light users. Van high level psycho tot keukenpsychologie. Van basisrekenen tot kernfysica, van Spaans voor dummies tot jurisdictie voor profes. Alles wat een mens helpt om z’n leven te verrijken en z’n zelf te versterken. Van zelfhulp tot schoolboeken en vakliteratuur. Van hobby tot professionele ontwikkeling en ontplooiing. Lezers die alles over dat ene, bijzondere onderwerp willen weten, vinden hier leesvoer voor het ganse jaar.

ACTUALI- TIJD (8/11) Boeken om te begrijpen. Vinger aan de pols, meningen op scherp, menselijke vreugde en verdriet en vooral een brede blik op een wijdse wereld. Van strip over historische analyse tot pure menselijke beleving. Het harde nieuws, de maatschappelijke trends en de menselijke betrokkenheid in een eigentijdse en gezonde mix. Wie zich wil informeren over de wereld vandaag, komt aan zijn trekken op deze themadag.

AUTHENTICI-TIJD (9/11) Boeken om te geloven. Wat er echt toe doet, wat pakt en beklijft, wat echt en oprecht is. Open en bloot met een hoge kwaliteitsfactor. Literair en uniek, blijvend en beklijvend. Literair en poëtisch, om te lezen, te bekijken en te beluisteren. Met woorden en beelden verleiden. Poëzie en ontroering. Beelden die spreken, woorden die illustreren. Emotionele rollercoasters van 0 tot 100 jaar. Een themadag die de meerwaardezoeker mateloos verwent met een breed aanbod aan boeken en activiteiten.

IDENTI-TIJD (10/11) Boeken om te groeien. De zoektocht naar zelf en ander, naar iemand en niemand. Levenslange groeiprocessen, identiteitscrisissen en zelfontplooiing en de zichtbare vertaalslag naar je levensstijl. Geen betere beter reisgezel naar je eigen ik dan een boek dat je leest, en herleest, en deelt met geestesverwanten.

NOCTURNES:

Night of the profs (3/11): Nocturne voor professionals met nadruk op zorg, managment en onderwijs

Foreign Affairs (8/11): Tijdens de verkiezingsnacht in de Verenigde Staten kijken we naar de hele wereld. Politieke, economische en maatschappelijke thema’s komen aan bod.

Ladies & Literature (10/11): Derde keer Ladies Night op de Boekenbeurs. Dit jaar in combinatie met de literaire nocturne. Wie literatuur zoekt op de Boekenbeurs, moet deze dag aanstippen in haar of zijn agenda.

Nieuwsbrief

Twitter

dit jaar opnieuw op de #Boekenbeurs met Uitgeverij POLEMOS voor #CircusMedia - #Bkb17 #boekenbeurs17
Win een VIP-arrangement voor 2 personen op de Boekenbeurs #bkb17 boekenbeurs.be/vip-wedstrijd#…
De bkb_academie bij de boekhandel die vroeger van MartinSchultz was #historischegrond #bkb17instagram.com/p/BZTlEWGjdrB/
Win een VIP-arrangement voor 2 personen op de Boekenbeurs #bkb17 boekenbeurs.be/vip-wedstrijd#…
UItgeverij #POLEMOS op de #Boekenbeurs 2017 & ik zal er ook zijn
load more
Volg ons op