Ballon Media

Aantal titels op de stand: 
15 000

Na de strips vorig jaar, staan de kinder- en jeugdboeken dit jaar extra in de aandacht op de Boekenbeurs. Ook daarvoor bent u bij Ballon Media aan het juiste adres, want op onze stand hebben we voor de jonge lezers een grote selectie van de allermooiste kinderboeken; van kleurrijke activity-boekjes over Hopla en andere avontuurlijke verhalenboekjes tot de bekende Heerlijke Hoorspelen van Het Geluidshuis, dat nu ook de allerjongsten van lees- en luisterplezier voorziet met de avonturen van Kabouter Korsakov. En, in primeur voor ons label Blloan Junior, hebben we met het spannende Nachtmerries! nu ook een erg bijzondere jeugdroman voor lezers vanaf 10 jaar.

Uiteraard halen ook de stripfans uitgebreid hun hartje op, want op onze stand vindt u naar goede gewoonte het allerbeste van wat de Belgische strip te bieden heeft. Vier samen met ons de zestigste verjaardag van onze held Jommeke, laat u hersenspoelen met The Kinky & Cosy Experience en ontdek de rijke geschiedenis van het Belgische beeldverhaal met het langverwachte boek België gestript van Geert De Weyer. Tel daar nog de talrijke signerende auteurs en interessante lezingen bij op en er valt alweer heel wat te beleven op onze stand.

Ballon Media heet u hartelijk welkom op de Boekenbeurs 2015. Afspraak in Hall 2 – stand 208!

Over Ballon Media:

Ballon Media is een toonaangevende uitgever van stripverhalen en kinderboeken. Gevestigd in Antwerpen, thuisstad van Jommeke, verdeelt Ballon Media niet alleen de eigen uitgaven, maar is het ook de exclusieve Nederlandstalige partner van gerenommeerde uitgeverijen zoals Glénat, Dargaud, Dupuis, Le Lombard en Casterman. Ook de internationale exploitatie van animatiereeks HOPLA zit bij de activiteiten.

Ballon Kids is de imprint waarmee Ballon Media activiteitenboeken én innovatieve uitgaven uitbrengt voor peuters en kleuters. Wereldwijd verschijnen meer dan 4,5 miljoen kinderboeken in meer dan 70 talen en 100 landen. In 2014 komt daar de internationale exploitatie bij van het universum van HOPLA, de wereldberoemde 3D- animatiereeks. Ballon Media is ook een bevoorrechte uitgeefpartner van Ketnet, de jongerenzender van de VRT (Gogogo vriendenboek, Ketnet zomer- en winterboeken...).

Onder het label Ballon Comics geeft Ballon Media kinder- en familiestrips uit met Jommeke als het absolute vlaggenschip. Elk jaar verschijnen vijf nieuwe albums van het stripfenomeen dat al meer dan een halve eeuw in het culturele DNA zit van hele generaties striplezers. Naast Jommeke verschijnen bij Ballon Comics ook jongensstrips als Kid Paddle en Game Over, meidenstrips als Dance Academy en Sisters en gagstrips als Voetbalgek en Wielergek.

Blloan is het label waaronder Ballon Media ook eigenzinnige graphic novels uitgeeft: vertalingen van topalbums uit het buitenland, maar ook origineel Nederlandstalig werk van rastalenten zoals Serge Baeken, Nix en Simon Spruyt.

Ballon Media verdeelt niet alleen de eigen uitgaven in Vlaanderen en Nederland, maar is ook de exclusieve Nederlandstalige partner van gerenommeerde uitgeverijen zoals Calligram (Max & Lili), Casterman (Kuifje, Tiny), Daedalus, Dargaud (XIII, Blake & Mortimer) Dupuis (Largo Winch, Robbedoes, Lucky Luke), Glénat (Black Crow, Titeuf), Le Lombard (Thorgal) en Medusa. Voor de grootdistributie verzekert Ballon Media ook de verdeling van de kinderboeken van Clavis en de Heerlijke Hoorspelen van Het Geluidshuis.

Standnummer(s): 
208
Boek genres: Kinderen en jeugd, Strips, Vrije tijd

Standactiviteiten

Lucky Luke Fotobooth 10:00 - 18:00
Lucky Hour! 14:00 - 15:00
Fondsen: 
Auzou, Ballon Comics, Ballon Kids, Ballon Media, Blake & Mortimer, Blloan, Blloan Junior, Casterman, Daedalus, Dargaud, Dragonetti, Dupuis, Fleurus, Glenat ,Graton, Het Geluidshuis, Le Lombard, Loco, Lucky Comics, Lucky Productions, Marsu

Nieuwsbrief

Twitter

59 deelnemende uitgevers op #boekenbeurs 'Andere uitgevers, bijzondere #boeken', 8 oktober in Nicolaikerk, #Utrechttwitter.com/i/web/status/7…
kzou echt wel nr de #boekenbeurs willen van't jaar ma men budget gaat da echt ni ok vinden
Als ik op de #boekenbeurs ben en Herman Brusselmans is daar, wil ik hem eigenlijk altijd aanspreken, maar ik durf nooit. #kroost
Zondag 2/10 kun je niet alleen boeken inkijken, maar ook deze boekvoorstelling meemaken bit.ly/2cwaDVBtwitter.com/i/web/status/7…
load more
Volg ons op