Boom op Boekenbeurs verzamelt al bijna 2000 Six Word Stories

Een van de gerooide platanen op de Antwerpse Leien begint op de Boekenbeurs aan een nieuw avontuur. Een boom met een verhaal, een boom op zoek naar verhalen. Iedereen die wil, kan zijn eigen verhaal in zes woorden vatten en deelnemen aan de Six Word Story-wedstrijd. Een initiatief dat heel wat pennen in beweging brengt, want al bijna 2000 mensen namen deel. Elke dag om 18u maakt de organisatie een winnaar bekend op dwarsboom.be. Dichter Stijn Vranken en illustrator Wide Vercnocke verwerken een aantal stories in een nieuw verhaal Het is allemaal de schuld van de bomen. Op zondag 12 november brengen Stijn en Wide dat verhaal live op de Boekenbeurs. Een ode aan Dwarsboom, van wortel tot kruin. Vitalski fietst aansluitend samen met het publiek door de inzendingen en zet de 14 laureaten in de bloemetjes.
 

Een boom vol verhalen: Six Word Story-wedstrijd
Creatief Schrijven vzw is het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers. De organisatie creëert kansen voor al wie graag schrijft en geeft mensen een podium met wedstrijden, optredens en in projecten. Onder het motto ‘iedereen heeft een verhaal, wat is het jouwe?’ lanceert Creatief Schrijven vzw op de Boekenbeurs een Six Word Story-wedstrijd. T/m 11 november kan iedereen zijn verhaal indienen op dwarsboom.be. Elke dag om 18u kiest een auteur of specialist uit het boekenvak zijn favoriete story. O.a. Roderik Six, Carmien Michels en Ruth Lasters kozen al hun favoriet. De komende dagen geven ook Heidi Lenaerts, Peter Holvoet-Hanssen en Heleen De Bruyne hun favoriet prijs.

Nieuws

Voor de eerste keer stond Libelle op de Boekenbeurs in Antwerpen met slechts een doel: zoveel mogelijk boeken inzamelen voor kinderen bij wie (voor)lezen thuis niet zo vanzelfsprekend is.

143.000 maal bedankt! Zonder jullie geen boekenfeest. We hopen jullie volgend jaar allemaal opnieuw te mogen verwelkomen. En nu lezen maar. Heel veel leesplezier en tot snel!

Vanwege alle auteurs, standhouders, Antwerp Expo en Boek.be

Geen boeken zonder sterke verhalen. En vaak komen die verhalen gewoon uit het leven zelf. Getuige Margot Vanderstraeten. Ontdek dit verhaal en nog zovele meer op de Boekenbeurs. Nog tot 12 november, 18u.

Donderdagavond stelde Confituur - de vereniging van onafhankelijke boekhandels - de auteur van haar nieuwe boekhandelsgeschenk voor.

De Boekenbeurs, dat is een ook een feestje op kindermaat. Elke dag vallen er nieuwe avonturen te beleven voor onze jongste bezoekers. Hinda trekt op onderzoek uit.

Nieuwsbrief

Twitter

Students day - Event en Content marketing lezingen in een hoek van de #boekenbeurs 10/11/2017 #itfactorytwitter.com/i/web/status/9…
Leuk #Aspe nieuws! #PieterAspe heeft een nieuwe vriendin. Hij ontmoete Els op de recente #Boekenbeurs in #Antwerpentwitter.com/i/web/status/9…
Mooi boek dat vandaag wordt gelanceerd. Net een week na de #boekenbeurs. Erg trots dat 60 collega’s zich zo inzett… twitter.com/i/web/status/9…
load more
Volg ons op