Bereikbaarheid Antwerp Expo

Hoe geraak je op de Boekenbeurs?  

Je neemt best het openbaar vervoer of de fiets naar de Boekenbeurs. Parkeren in de buurt van Antwerp expo is immers niet altijd even makkelijk (zie onder).

Meer info vind je op www.slimweg.be/toplocaties/boekenbeurs_antwerpen.htm.

Met de fiets

Volg vanaf Berchem station het veilige en groene Ringfietspad langs de buitenkant van de Ring (5 km) of volg het fietspad langs de Singel (3 km) - zie kaarten hierboven.

Tijdens de Boekenbeurs kun je je fiets stallen in de 'voortuin' van Antwerp expo (aan de Jan Van Rijswijcklaan).

Tip: Gebruik een Blue-bike om na de treinreis naar je bestemming te fietsen! Ze staan klaar aan de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal - mét stevig slot. Na de Boekenbeurs nog even snel de stad in? Geen probleem, je mag de fiets 24u lang gebruiken (€ 3/24u). Meer info en registratie via www.blue-bike.be.

Of schaf een dagpas aan voor de fietsen van Velo Antwerpen. De dichtsbijzijnde stations zijn De Singel of Wezenberg. Meer informatie vind je via www.velo-antwerpen.be.

 

Met de trein (& tram)

Met een B-Dagtrip reis je voordelig naar de Boekenbeurs met de trein en de tram. 

 • De B-Dagtrip Boekenbeurs omvat de treinreis h/t, het traject h/t met bus/tram én de toegang tot de Boekenbeurs.
 • Neem de trein naar Antwerpen-Centraal, en neem in metrostation Diamant (ondergronds) tram 2 (richting Hoboken) of tram 6 (richting Olympiade) tot halte Antwerp expo (+/- 12'). (zie verder bij Met de bus & tram)
 • Vertrek- en aankomsttijden vind je op www.nmbs.be.

N.B. Tijdens de duur van de Boekenbeurs houden bepaalde IC-treinen vanuit Oost- en West-Vlaanderen uitzonderlijk halt in station Antwerpen-Zuid, op 15 min. wandelen van Antwerp expo. Volg de pijltjes tot aan de Boekenbeurs. 

 

Met de bus (& tram)

Reis voor slechts € 10 met het supervoordelige combibiljet met bus of tram naar de Boekenbeurs: de toegang tot de beurs is inbegrepen! Koop je het combiticket bij de chauffeur dan kost het je € 11. Dit biljet is geldig in de provincie Antwerpen en op de buslijnen vanuit het Waasland. Je koopt het vanaf nu ook online, of in de Lijnwinkels, via de verkoopautomaten en bij de chauffeur.

 • Info over trajecten: bekijk het routeplan hiernaast. 
 • Route vanaf station Antwerpen-Centraal (Premetrostation Diamant): neem tram 2 (naar Hoboken) of tram 6 (naar Olympiade) tot halte Antwerp Expo.
 • Route vanaf de Groenplaats:
  -  neem bus 22 (naar UZA) tot halte Antwerp Expo
  -  neem tram 9 of 15 in Premetrostation Groenplaats – stap over op tram 2 (naar Hoboken) of tram 6 (naar Olympiade) in Premetrostation Diamant - rij tot halte Antwerp Expo
 • Voor de dienstregeling kan je terecht op de website van De Lijn
Met de auto

Volg het parkeergeleidingssysteem naar Antwerp expo.

 • Vanuit Brussel (E19): neem in de Craeybeckxtunnel afrit 5a 'Antwerpen-Centrum' > ga aan het stoplicht linksaf de Singel op > ga aan het tweede stoplicht linksaf over de brug van de Ring > Antwerp expo ligt aan je linkerhand.
 • Vanuit Gent (E17): neem op de Antwerpse Ring afrit 5 'Wilrijk/Berchem' > sla rechtsaf en rij door tot de verkeerslichten > sla rechtsaf de Vogelzanglaan in (parkeermogelijkheid) > op het einde van de straat ligt Antwerp expo aan je rechterhand.
 • Vanuit Breda, Hasselt of Turnhout: volg de Antwerpse Ring richting Gent > neem afrit 'A12 Boom - Wilrijk' > neem meteen daarna afrit 5 'Wilrijk' > rij aan de verkeerslichten rechtdoor (=Vogelzanglaan; parkeermogelijkheid) > op het einde van de straat ligt Antwerp expo aan je rechterhand.

Parkeren

Laat zeker geen waardevolle voorwerpen (zichtbaar) achter in uw wagen. Neem ze mee naar de Boekenboers en geef ze in bewaring aan de vestaire.

 • op de voorziene parkeerstroken op de Vogelzanglaan, G. Le Grellelaan en Beukenlaan
 • parking Desguinlei (op de Singel, gratis)
 • parking Christus Koning (Jan De Voslei)
 • parking Expo (Vogelzanglaan, € 8)
 • Let op: in de buurt van Antwerp Expo liggen veel straten in de Blauwe Zone - daar kun je slecht max. 2 uur parkeren (met parkeerschijf)

Of gebruik een van de handige Park&Ride mogelijkheden rond Antwerpen!

 • P+R Olympiade: rechtstreeks met tram 6
 • P+R Metropolis: rechtstreeks met tram 6
 • P+R Sportpaleis: rechtstreeks met tram 2 of 6
 • P+R Keizershoek: rechtstreeks met tram 2
 • P+R Linkeroever: tram 9 of 15 + tram 2 of 6
 • P+R Melsele: tram 3 + tram 2 of 6
 • P+R Capenberg: tram 15 + tram 2 of 6

 

Parkeren rond Antwerp Expo (klik voor grotere versie)

Nieuwsbrief

Twitter

@SvenOrnelis En je natuurlijk als signerend collega op de #Boekenbeurs heb mogen ontmoeten. Veel succes bij @joe_fm Ik stap alvast mee over.
We zijn vandaag geopend tot 17 uur. Locatie TBL Molenstraat 31 in Oss #oss #boeken #boekenbeurs pic.twitter.com/0DXWtknx1S
@UtrechtsBegrip Tja, heb als lion ook weleens op verregend Lepelenburg gestaan #boekenbeurs. Toen hadden we het goed opgelost met platen.
Vandaag halen straten die meedoen aan de #Voorleesfeesten alvast hun boek op tijdens de #boekenbeurs in de @bieb010 pic.twitter.com/gBuLRHpJUi
Een terugblik op de #Boekenbeurs 2015: youtube.com/watch?v=WPIry1… Over 6 maanden start de 80e editie! Binnenkort meer info... #heelwatopstapel
Een schitterende dag in en rondom @oudetolhuys tijdens #Boekenbeurs #Utrecht. Dank weer voor de gastvrijheid! pic.twitter.com/64TlWeGCNo
Dank aan alle bezoekers van #Boekenbeurs #Utrecht. Dankzij jullie aankopen wordt ons goede doel gesteund! Zien we jullie volgend jaar weer?
@missbehappy2 verlaat met een volbepakte fiets #Boekenbeurs #Utrecht! Veel leesplezier en tot volgend jaar! pic.twitter.com/zmLvjSDEjn
load more
Facebook