VVL-Poëziewedstrijd

VVL-Poëziewedstrijd

Tijdstip: 
13:00 - 16:00
Formaat: 
Optreden

Schrijf jij af en toe een gedicht? Fantastisch! Maar wanneer is je gedicht helemaal af, wanneer roept het bij de lezer een heel nieuwe wereld op? Wanneer is het publicabel? Hoe kom je met je gedicht naar buiten, hoe draag je het voor?

Met de allereerste poëziewedstrijd van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, in samenwerking met het literaire tijdschrift Gierik & NVT en Creatief Schrijven vzw, het steunpunt voor schrijfliefhebbers, willen we antwoorden bieden op deze vragen.
We geven jou graag een podium tijdens de Boekenbeurs.

Hoe gaat het te werk?
Neem deel aan de wedstrijd op www.azertyfactor.be/kansen bij de kans 'VVL-poëziewedstrijd'. Daar stuur je je (ongepubliceerde) gedicht in, vóór 15 oktober 2016. Een team van ervaren lectoren zal een selectie maken van de tien beste inzendingen. Die dichters en dichteressen mogen hun gedicht komen voordragen op de eerste donderdag van de Boekenbeurs (3 november 2016, start: 13 uur) in een van de auditoria. De gedichten worden dan live beoordeeld door een panel van gepubliceerde dichters. Op die manier krijgt iedereen opbouwende feedback.
Op het einde zal de jury overleggen welk gedicht er het meest bovenuit sprong. De winnaar of winnares krijgt verdere individuele feedback en zal zijn of haar gedicht gepubliceerd zien in het winternummer van Gierik & NVT.

Opgelet: de minimumleeftijd is 18. We willen graag ruimte bieden aan debuterende dichters en dichteressen. Indien je al een poëziebundel publiceerde bij een erkende uitgeverij, kom je niet voor deze wedstrijd in aanmerking.

Nieuwsbrief

Twitter

Vlaams-Nederlands succes op grootste boekenbeurs ter wereld: #Boekenbeurs startm.nl/NW3H3x pic.twitter.com/dkEFTiPhy9
#Boekenbeurs 2017 in Antwerp Expo van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 12 november, met drie sluitingsdagen:op 6, 7 en 8 november.#Belga
! De #Boekenbeurs wordt dit jaar de langste ooit! Van 30/10 tem 12/11, met 3 sluitingsdagen na de herfstvakantie.… twitter.com/i/web/status/8…
! De #Boekenbeurs wordt dit jaar de langste ooit! Van 30/10 tem 12/11, met 3 sluitingsdagen na de herfstvakantie.… twitter.com/i/web/status/8…
load more
Volg ons op