VVL-Poëziewedstrijd

VVL-Poëziewedstrijd

Tijdstip: 
13:00 - 16:00
Formaat: 
Optreden

Schrijf jij af en toe een gedicht? Fantastisch! Maar wanneer is je gedicht helemaal af, wanneer roept het bij de lezer een heel nieuwe wereld op? Wanneer is het publicabel? Hoe kom je met je gedicht naar buiten, hoe draag je het voor?

Met de allereerste poëziewedstrijd van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, in samenwerking met het literaire tijdschrift Gierik & NVT en Creatief Schrijven vzw, het steunpunt voor schrijfliefhebbers, willen we antwoorden bieden op deze vragen.
We geven jou graag een podium tijdens de Boekenbeurs.

Hoe gaat het te werk?
Neem deel aan de wedstrijd op www.azertyfactor.be/kansen bij de kans 'VVL-poëziewedstrijd'. Daar stuur je je (ongepubliceerde) gedicht in, vóór 15 oktober 2016. Een team van ervaren lectoren zal een selectie maken van de tien beste inzendingen. Die dichters en dichteressen mogen hun gedicht komen voordragen op de eerste donderdag van de Boekenbeurs (3 november 2016, start: 13 uur) in een van de auditoria. De gedichten worden dan live beoordeeld door een panel van gepubliceerde dichters. Op die manier krijgt iedereen opbouwende feedback.
Op het einde zal de jury overleggen welk gedicht er het meest bovenuit sprong. De winnaar of winnares krijgt verdere individuele feedback en zal zijn of haar gedicht gepubliceerd zien in het winternummer van Gierik & NVT.

Opgelet: de minimumleeftijd is 18. We willen graag ruimte bieden aan debuterende dichters en dichteressen. Indien je al een poëziebundel publiceerde bij een erkende uitgeverij, kom je niet voor deze wedstrijd in aanmerking.

Nieuwsbrief

Twitter

#BoekenBeurs Welkom op de website van het Dorpshuis te LandsmeerDorpshuis LandsmeerCalkoenstraat 271121 XA Landsmeer020-4821582
Beurs voor het eerst in basisschool De Troubadour in Glanerbrug bit.ly/2j401RJ #tvefm #enschede #boekenbeurs
@Fleurenfruit Dan zijn we elkaar misgelopen... Het was echt meteen al enorm druk! #boekenbeurs
.@DimitriLeue & Warre Borgmans in #Blokken. Ik heb ze ontmoet op #bkb16 en ik kan eerlijk zeggen dat deze twee mannen heel inspirerend zijn!
load more
Volg ons op