Op zoek naar geluk

Op zoek naar geluk

Bruno Delepierre, auteur van ‘Happonomy - Roadmap naar Utopia', in debat met Peter Van Rompuy, auteur van ‘Economie zoekt geluk’. Hoe worden we welvarender én gelukkiger? Zijn rijke mensen echt minder sociaal, schaadt een hypotheeklening uw gezondheid en hoe lang duurt het nog vooraleer een robot uw collega wordt? Bond Zonder Naam-voorzitter Anniek Gavriilakis gaat hierover in dialoog met Bruno Delepierre en Peter Van Rompuy. Ze werpen een blik op de toekomst en gaan na hoe u en ik een leven kunnen leiden dat bulkt van de levenskwaliteit binnen de krijtlijnen van ons economisch systeem. Zal de technologische vooruitgang de arbeidsmarkt ontwrichten en hoe gaan we daar mee om? Kan het basisinkomen een oplossing bieden? Beide auteurs, elk met hun eigen economisch perspectief, kruisen de degens.

Nieuwsbrief

Twitter

Wie van lezen houdt gaat vandaag, morgen of overmorgen naar #dewijver #opmeer, naar een grote #boekenbeurs. Alles voor een klein prijsje.
Geen nieuwsbrief deze week. Wel staan we zaterdag a.s. op de #boekenbeurs in de Hooglandse Kerk in #Leiden. Entree gratis. Vanaf 11 uur.
Tekeningen van Gitte Spee, oa bekend van Aap & Mol, zijn te koop op #Boekenbeurs #Utrecht. gittespee.nl pic.twitter.com/qmTPSIJ5sZ
Opbrengst #Boekenbeurs naar @HetVergetenKind. "De lege kleurplaat die deze kinderen hebben willen wij kleur geven." pic.twitter.com/pd4zUwpLTO
load more
Volg ons op