Night of the Profs : Hoe ziet de ideale samenleving eruit, nu en in de toekomst?

Night of the Profs : Hoe ziet de ideale samenleving eruit, nu en in de toekomst?

Hoe komt het dat we ons in onze huidige welvarende maatschappij nog steeds onzeker voelen? Hoe gaan we om met de multiculturaliteit en de superdiversiteit in onze samenleving? Wat met vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, bescherming tegen discriminatie en mensenrechten? Welke straffen leggen we op en hoe zorgen we ervoor dat ex-gedetineerden na een gevangenisstraf opnieuw integreren in de maatschappij? Wat met de klimaatverandering, uitputting van de grondstoffen en hongersnood? Kunnen we ons voedingspatroon veranderen naar een natuurlijke, gezondere en meer ecologische voeding? Wat met de falende markt en sociale zekerheid? Kunnen we onze welvaartsstaat weerbaar maken en omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie? En wat brengt de toekomst? Hoe zal de ideale samenleving er over 100 jaar uitzien met de huidige wetenschappelijke inzichten? Zal stamcelonderzoek en 3D printing de wereld veranderen? Zullen we in staat zijn om alle ziekten te genezen en hongersnood op te lossen?

Dirk Geldof ('Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij'/ 'Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert'), Jogchum Vrielink ('Pro Deo. Ongevraagd juridisch advies voor vrijheidsstrijders en andere fanatici'), Paul Cortois (Religie onder kritiek. De plaats van religie in de seculiere samenleving), Pieter De Witte ('De gekooide mens. Gevangenisstraf als doorleefde realiteit'), Johan Albrecht ('Het Gewicht Van Vlees. Red jezelf, de planeet en de overheidsfinanciën'), Bea Cantillon (‘De staat van de welvaartsstaat’), Dirk Barrez ('Transitie. Onze welvaart van morgen'), Erik Schokkaert ('‘A Truly Golden Handbook’. The Scholarly Quest for Utopia') geven hun kijk op de perfecte samenleving.
Tinneke Beeckman modereert.

Nieuwsbrief

Twitter

Wie van lezen houdt gaat vandaag, morgen of overmorgen naar #dewijver #opmeer, naar een grote #boekenbeurs. Alles voor een klein prijsje.
Geen nieuwsbrief deze week. Wel staan we zaterdag a.s. op de #boekenbeurs in de Hooglandse Kerk in #Leiden. Entree gratis. Vanaf 11 uur.
Tekeningen van Gitte Spee, oa bekend van Aap & Mol, zijn te koop op #Boekenbeurs #Utrecht. gittespee.nl pic.twitter.com/qmTPSIJ5sZ
Opbrengst #Boekenbeurs naar @HetVergetenKind. "De lege kleurplaat die deze kinderen hebben willen wij kleur geven." pic.twitter.com/pd4zUwpLTO
load more
Volg ons op