Bart Verschaffel over Danteske Liefde van Ben Hoffschulte

Bart Verschaffel over Danteske Liefde van Ben Hoffschulte

Ben Hoffschulte is jurist en filosoof, Girard-vertaler en autodidact. Hij was een kleine twintig jaar antiquaar in Leuven en werd er nadien toe aangespoord een autobiografie te schrijven, wat hij na enige twijfel heeft gedaan. Het resultaat is een goed geschreven en onderhoudend verhaal dat soms leest als een ware schelmenroman, maar wel degelijk op feiten is gebaseerd. Terloops worden ook relevante stellingen ontwikkeld die niet onderdoen voor die van Luther, nu vijfhonderd jaar geleden, maar die een positievere rol zien weggelegd voor het omstreden pausdom. Bijzondere inspiratie ontleent de schrijver hierbij aan een boeiende danteske liefde, die hij openhartig uit de doeken doet.

Bart Verschaffel is architectuurtheoreticus en -criticus. Hij schreef boeken over architectuurtheorie, geschiedenisfilosofie, esthetica en cultuurfilosofie. Daarnaast is hij auteur van verschillende documentairefilms. Vanuit de cultuurfilosofie verdiepte hij zich in het fenomeen van de (kunstenaars)biografie. Hij vertelt over de autobiografie in het algemeen en die van Ben Hoffschulte in het bijzonder.

Nieuwsbrief

Twitter

#BoekenBeurs Welkom op de website van het Dorpshuis te LandsmeerDorpshuis LandsmeerCalkoenstraat 271121 XA Landsmeer020-4821582
Beurs voor het eerst in basisschool De Troubadour in Glanerbrug bit.ly/2j401RJ #tvefm #enschede #boekenbeurs
@Fleurenfruit Dan zijn we elkaar misgelopen... Het was echt meteen al enorm druk! #boekenbeurs
.@DimitriLeue & Warre Borgmans in #Blokken. Ik heb ze ontmoet op #bkb16 en ik kan eerlijk zeggen dat deze twee mannen heel inspirerend zijn!
load more
Volg ons op