Acties

De Boekenbeurs, dat is meer dan alleen maar boeken. Samen met onze partners zetten we heel wat leuke acties op touw om jouw bezoek zo onvergetelijk mogelijk te maken. Deze lichten we graag voor je uit. 

Ladies Night by Belmodo

Op donderdag 10 november 2016 organiseert Belmodo een heuse Ladies Night op de Boekenbeurs. Ze stelden een eigentijds en eigenzinnig parcours uit. Want er valt dan ook heel wat te beleven. Van een pittig debat met Sterke vrouwen aan het woord tot een DIY beauty workshop. Ontdek hier het programma. Dit mag je zeker niet missen.

Bovendien selecteerde Belmodo hun must-have boeken voor jou. 10 boeken Belmodo approved die een plaatsje in jouw boekenkast verdienen. Bekijk hun keuze hier en laat je inspireren...

En twijfel je nog what to wear? Ook daar weet Belmodo raad mee

Je oude GSM/smartphone voor een boom

Maak een boom van je oude GSM. Voor elke oude gsm of smartphone die je meebrengt, plant Natuurpunt een boom! Natuurpunt schenkt je in ruil een bloemenmengsel. Deponeer je GSM of smartphone in de inzamelbox op de Natuurpunt stand.

Natuurpunt organiseert in samenwerking met de Boek.be, Out of Use, Umicore en Recupel een grootschalige inzamelactie van gsm-toestellen. Vandaag wordt slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd of hergebruikt. Voor IT-materiaal is dat 48%. De recyclage, zeker van gsm's, kan beter! Werk mee aan een schoner milieu en schenk je GSM/Smartphone aan Natuurpunt.
Met deze actie zorgen we ervoor dat:

  • grondstoffen worden hergebruikt
  • er geen nieuwe moeten worden ontgonnen
  • elektrotoestellen niet bij het afval terechtkomen

Bovendien worden met de opbrengst van deze actie in Vlaanderen nieuwe bossen aangelegd. In december 2016 willen we via deze actie 5.000 nieuwe bomen planten. Help ons hierbij. Heb je nog oude gsm’s/smartphones liggen die je niet meer gebruikt, breng ze mee naar de Boekenbeurs en deponeer ze in de inzamelbox op de Natuurpunt-stand. Per 4 ingezamelde, niet werkende gsm’s kan Natuurpunt een boom planten en bijhorende m² grond aankopen in het kader van Bos voor iedereen. Ook elke werkende gsm levert een boom en een m² grond op. Wil je deze zelf komen planten, dan nodigen we je graag uit voor de nationale Natuurpunt boomplantactie in december 2016. 

Steun Pink Ribbon en ga de strijd aan tegen borstkanker

Pink Ribbon heeft als missie borstkanker te bestrijden door middel van preventie en moedigt borstkankerscreenings aan. Pink Ribbon richt zich tot alle personen die met borstkanker te maken hebben: patiënten en ex-patiënten, hun naaste omgeving, zorgverleners, werkomgeving…

Met de fondsen die de vzw werft, wordt aan preventie, opsporing en psychosociaal onderzoek gedaan. In dat kader werden vorig jaar twee studies uitgevoerd die peilden naar de impact van borstkanker op de relatie tussen patiënten en hun beroepsleven of het bedrijf waarvoor zij werken. Beide studies toonden aan dat kleine aanpassingen in de communicatie een aanzienlijk verschil kunnen maken voor patiënten die na diagnose of behandeling terugkeren naar het werk. 

Kristien Hemmerechts ambassadrice Pink Ribbon

Auteur Kristien Hemmerechts engageert zich als ambassadrice van Pink Ribbon en steunt de Pink Monday actie op de Boekenbeurs op 31 oktober.In haar nieuwe verhalenbundel Er gebeurde dit, er gebeurde dat…(L & M Books) beschrijft zij o.a. haar ervaring met borstkanker. De verkoop van elk boek levert een financiële bijdrage op voor Pink Ribbon.

Op 31 oktober kleurt de Boekenbeurs roze. Steun Pink Ribbon!

Kom je op maandag 31 oktober naar de Boekenbeurs geef dan met een roze kledingstuk of accessoire te kennen dat je mee de strijd aangaat tegen borstkanker. Het verhaal van Kristien Hemmerechts krijg je geserveerd op het Rood podium in hal 4.Het Pink Ribbon lintje is de hele Boekenbeurs lang te koop aan de stand van L & M Books en bij Standaard Boekhandel. Voor slechts € 3 speld je het roze lintje, ontworpen door Christa Reniers, op én maak je een zichtbaar statement. Meer info

Nieuwsbrief

Twitter

dit jaar opnieuw op de #Boekenbeurs met Uitgeverij POLEMOS voor #CircusMedia - #Bkb17 #boekenbeurs17
Win een VIP-arrangement voor 2 personen op de Boekenbeurs #bkb17 boekenbeurs.be/vip-wedstrijd#…
De bkb_academie bij de boekhandel die vroeger van MartinSchultz was #historischegrond #bkb17instagram.com/p/BZTlEWGjdrB/
Win een VIP-arrangement voor 2 personen op de Boekenbeurs #bkb17 boekenbeurs.be/vip-wedstrijd#…
UItgeverij #POLEMOS op de #Boekenbeurs 2017 & ik zal er ook zijn
load more
Volg ons op